28/4/10

Animacions lectores

El mes d'abril és el mes del llibre. Així ho diu la concentració de dates significatives (el 2 d'abril, dia internacional del llibre infantil i juvenil, i el 23, el dia del llibre), actes com ara la Fira del Llibre de València, presentacions, cursos ...i la pallisa que ens donen amb les xifres de lectura i/o vendes de llibres!
Les animacions a la lectura en són un altre dels motius d'aquesta designació. En aquests dies es concentren (per a mi almenys) la gran majoria d'activitats de foment de la lectura per coles i biblioteques. Enguany han coincidit amb l'eixida al mercat del llibre "L'illa del... teatre" de Dídac Botella i que jo he il·lustrat, de manera que he aprofitat per contar com en vaig fer les il·lustracions.
Han estat tallers i xerrades amb xiquets d'entre 4 i 12 anys d'Otos, Tavernes Blanques, el barri de Campanar de València, i (en uns dies) de Benicull de Xúquer, Castellar, Finestrat i Real de Gandia. A tots ells vull donar les gràcies per la seua atenció i interés, i als seus i seues mestres per la seua consideració cap a la il·lustració com a fórmula pel foment de la lectura.